8K is het ultieme kijkgenot

Dichterbij kom je niet

De techniek staat niet stil. Dat zie je misschien nergens zo mooi als aan de revolutie op tv-gebied. Was de tv vroeger een bakbeest van jewelste of een dikke, energieslurpende plasma, tegenwoordig is de doorsnee-tv strak, plat en scherp. Maar ook daarin zijn nog enorme stappen te maken.

Inmiddels is HD verouderd en de UHD 4K-resolutie alweer aardig ingeburgerd. Maar dé overtreffende trap is 8K QLED van Samsung. Zo overrompelend mooi, scherp en gedetailleerd, dat je haast je ogen niet gelooft. Met maar liefst 33 miljoen pixels – dat is vier keer zoveel als 4K en zelfs 16 (!) keer meer dan een normaal LCD-scherm – is het effect echter dan echt. Kijken wordt ervaren. Het geheim zit hem niet alleen in het innovatieve scherm, maar ook in het razendsnelle en geavanceerde brein. De Quantum Processor 8K zorgt altijd voor het meest optimale plaatje en is krachtig genoeg om beelden van een lagere resolutie letterlijk naar een hoger niveau te tillen. Zo geniet je automatisch ook van de magie van 8K, als je alleen HD- of 4K-content hebt.

De kracht van kleur

Samsungs Quantum Dot-technologie maakt een superieure beeldkwaliteit én kleurweergave mogelijk. Deze piepkleine nanokristallen maken het mogelijk om meer dan een miljard tinten te tonen. Ongeacht hoe donker of helder het beeld is. QLED TV’s leveren als eerste ter wereld 100 procent kleurvolume: supersubtiele kleurschakeringen, in lichte én donkere partijen.

Zwart, zwarter, zwartst

Hele volksstammen klaagden pasgeleden steen en been over het laatste seizoen van Game of Thrones: de nachtelijke actie was zo duister, dat ze er geen bal van zagen. Dat overkomt je niet met een Samsung QLED, voorzien van de Direct Full Array-technologie. Dit versterkt het contrast in het beeld, door het scherm in veel zones onder te verdelen en daarvan lokaal en zeer precies de helderheid van aan te passen. Donkere partijen worden gedimd, heldere delen juist extra belicht. Dat is nog eens oogstrelend.

Het formaat doet er toe

Is bigger in dit geval better? Wat schermgrootte betreft zeggen we volmondig: JA! Want in dit geval is groter écht beter. Samsung heeft een breed aanbod aan maten: van 43 inch tot maar liefst 98 inch – we zouden het bijna wandvullend noemen. Het effect van een groot scherm is, nou ja, groots. Bij sportwedstrijden lijkt het of je bovenop de actie zit. Kijk je een concert, dan waan je jezelf op de eerste rij. Filmfans hoeven niet meer naar de bioscoop voor de meer dan levensgrote ervaring, en gamers belanden haast ín het spel.

Mooi aan de muur

De mooiste tv is een tv die je niet ziet (als hij uitstaat dan). Met de unieke Ambient Mode krijgen Samsung QLED TV’s de eigenschappen van een kameleon en lijkt hij als het ware op te lossen tegen de muur. Of maak er juist een serene/slimme blikvanger van, door de ruststand te gebruiken voor de mooiste kunstwerken van professionele fotografen.

Slimme spin in het web

Er zijn al de nodige smart-tv’s in omloop; alleen zijn de nieuwe generatie Samsung TV’s niet smart, maar hyperintelligent! De tv wordt het centrale brein dat al jouw andere slimme gadgets (van smartphone tot koelkast) met elkaar verbindt.

Gemak dient de mens

Waarom tig afstandsbedieningen, als één volstaat. De One Remote Control bedient de tv én alle daarop aangesloten apparaten. Je hoeft dus nooit meer op de tast te zoeken naar de juiste afstandsbediening. En ook niet naar wát je wilt kijken, want op de remote hebben onder andere Netflix en Amazon Prime een eigen knop. Zo start je blindelings jouw favoriete streamingdienst op binnen de recordtijd van 1 seconde!

Check hier waarom de Samsung Q950R de Ultimate Product Award heeft gewonnen.

Meer informatie over Samsung QLED 2019 8K?