Even helemaal weg in Nederlands mooiste natuur

Nederland beschikt over heel veel adembenemende natuur. Prachtige plekjes, verscholen in de bossen, achter een duin of juist midden in het weidse land. Buitenleven Vakanties, een unieke samenwerking tussen de drie grootste natuurorganisaties van het land, maakt het mogelijk om hier van te genieten tijdens een perfecte vakantie of weekendtrip.

Neem bijvoorbeeld woning Koekoekspaal, gelegen vlakbij West-Terschelling. De achterkant van de woning ligt in de luwte van een duin. Vanuit de woonkamer heb je een fenomenaal uitzicht op het bos. In de 2e wereldoorlog bouwden de Duitsers het pand om vanuit te spionneren. Na de oorlog vestigde padvindersgroep Willem Barentsz zich op deze unieke plek. In noordelijke richting liggen de “landjes” – voormalige geitenweides die nu als volkstuintje worden gebruikt. Zij zorgen samen met het bos- en duinlandschap voor gevarieerde natuur: een uitstekende basis voor het ontstaan van diversiteit in flora en fauna.

Parelmoervlinder

Hier vind je bijvoorbeeld de beschermde blauw vleugelsprinkhaan en soorten als de levendbarende hagedis, het duinviooltje en de parelmoervlinder. Vanaf het duin achter de woning is een weids zicht over de Noordzee duinen. Stuivend zand heeft hier de afgelopen jaren wat ruimte gekregen; men kwam erachter dat massa belangrijker is dan hoogte om de zee tegen te houden. Een prachtig gebied voor uitgebreide verkenningstochten. En de ideale plek voor een vakantie om even helemaal tot rust te komen, en te genieten van het allermooiste dat de Nederlandse natuur te bieden heeft.

Unieke vakantielocaties

Koekoekspaal is een van de vakantiewoningen die via buitenleven Vakanties te reserveren is.
Net als een verzameling andere unieke vakantiehuizen in de mooiste Nederlandse natuurgebieden. Die worden gezamenlijk beheerd door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en DeProvinciale Landschappen. Stuk voor stuk unieke gebouwen met een unieke ligging en geschiedenis. Bijvoorbeeld de huizen van boswachters die vaak niet meer in het gebied zelf wonen. Boerderijen waarvan de pacht is opgezegd. Villa’s en zelfs kasteeltjes die door de oude bewoners aan de organisaties zijn nagelaten.

Buitenleven Vakanties

Unieke locaties en woningen waar je wakker kunt worden in het bed van een boswachter, molenaarsknecht, veensteker, sluiswachter of kasteelheer. Al zijn de woningen tegenwoordig natuurlijk wel voorzien van alle moderne gemakken. Met Buitenleven Vakanties bieden de drie samenwerkende natuurorganisaties deze unieke vakantiewoningen aan voor natuurliefhebbers op zoek naar een unieke vakantie of weekend weg. Belangrijk doel is zoveel mogelijk mensen de Nederlandse natuur te laten beleven. Ontdekken hoe mooi Nederland is. En dat al dat moois dichterbij is dan gedacht.

Koekoekspaal
Koekoekspaal
Koekoekspaal
Koekoekspaal
Koekoekspaal

Koekoekspaal

Koekoekspaal staat midden in het Terschellingse duin- en boslandschap. De ruime vierpersoonswoning heeft op de begane grond een slaapkamer met tweepersoonsbed. De woonkamer is een heerlijke plek om ’s avonds bij de kachel te zitten. In de serre staat een ruime zespersoons eettafel. Overdag is er een spectaculair uitzicht over het nabije bos. De aparte keuken is van alle gemakken voorzien: een grote koelkast, oven, magnetron en vaatwasser.

De woning is voorzien van centrale verwarming, televisie en internet. Rondom is een tuin waar het heerlijk toeven is. Bijzonder aan deze woning is “het kraaiennest”. Een houten terras grenzend aan de badkamer op de 1e etage. Het is zowel vanuit de woning als de tuin te bereiken met een houten trap. Een ideale plek om van de middagzon te genieten.

Kasteel Hackfort

In de Achterhoek aan de Baakse Beek ligt een lappendeken van gras, akkerlanden en bos. Een plek waar je kunt genieten van de natuur tussen de boerderijen, bolle akkers, bloemrijke graslanden en een historische moestuin. In het hart van dit landgoed ligt Kasteel Hackfort met zijn parkbos. Een kasteel met een historie die terug gaat tot de 14de eeuw.

Op het Landgoed kun je wandelen of fietsen. Er worden geregeld culturele evenementen georganiseerd. Uniek zijn de duizenden voorjaarsbloeiers voor het kasteel. Kasteel Hackfort heeft 4 royale vierpersoonssuites en 1 tweepersoons(bruids)suite. In totaal kun je er met maximaal 18 personen overnachten. Ook is een separate suite huren mogelijk of een verdieping voor 8 of 10 personen.

Lange Veld
Lange Veld
Lange Veld
Lange Veld

Lange Veld

Een plek met een lange historie, op loopafstand van het strand. De eerste bouwtekeningen van deze jachtopzienerswoning dateren uit 1906. De bouwvergunning aanvraag is destijds ingediend door Graaf Van Limburg Stirum. De vakantiewoning ligt op 5 minuten fietsafstand van het strand, maar de omgeving biedt meer bijzondere natuur die het bezoeken waard is. Een uniek duinlandschap, bossen, maar ook elk voorjaar het uitgebreide kleurenpallet van eindeloze bollenvelden.

Wandel over een van de eeuwenoude landgoederen in de directe omgeving zoals Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout of Huys te Warmont in Warmond. Van eind maart tot eind mei is een bezoek aan de wereldberoemde bloembollententoonstelling de Keukenhof in Lisse een must.
Waterliefhebbers verkennen met een sloep of zeilbootje een van de Hollandse Plassen, de Kagerplassen of het Braassemmermeer. Lange Veld heeft ruimte voor maximaal 6 personen.

Ook een prachtige ontdekking in de natuur gedaan? Deel hem via social met de hashtag #wateenontdekking.