Polestar en Google bieden het ultieme autorijden

Polestar komt met de Polestar 2 die zorgt voor naadloze integratie in je digitale leven

De samenwerking die het automerk heeft met Google is een primeur in de autoindustrie. Nog nooit zul je hierdoor als rijder zo’n allround één-op-één ervaring hebben gehad als bij de Polestar 2.

Je stapt op een zonnige ochtend met je gezin de auto in. Je roept ‘Hey Google’ en je auto weet direct al je instellingen, van je stuur- en stoelhoogte tot aan je muziekvoorkeur en zelfs je agenda. Je rijdt weg en koerst richting Bloemendaal met de zon in je rug. Je zweeft figuurlijk over de weg, omdat de Polestar 2 mooi uitgebalanceerd is en de hobbels in het asfalt als het ware absorbeert. Het systeem geeft automatisch aan waar de eerstvolgende snellader is. Dus onderweg maak je een korte pitstop, haalt koffie en koerst daarna weer verder richting zee. Aan boord heb je alle voorzieningen die volledig in je digitale leven passen.

Polestar wil altijd de grenzen verleggen, daarom is de Polestar 2 een primeur in elektrisch rijden. De volledig elektrische vijfdeurs fastback, een sportieve en gestroomlijnde uitvoering, is nu op de markt en als eerste automerk ter wereld wist Polestar een auto te ontwikkelen met ingebouwde Google-apps en -services. Polestar ontwikkelde in samenwerking met de techreus de geavanceerde Human Machine Interface (HMI). Door de ingebouwde Google-apps en -services is de Polestar 2 daarmee in feite zelf een complete digital device naast bijvoorbeeld je smartphone en tablet.

Het grote voordeel is dat je met dit systeem je smartphone niet hoeft in te schakelen om van de Google-apps en -services gebruik te maken. Heb je een internetverbinding in je auto, dan kun je apps installeren via de Google Play Store. Uiteraard kan je wel gewoon je telefoon koppelen indien gewenst.

Hey Google

Wat kun je eigenlijk allemaal met HMI- functies van Google? Het is voice and go! De Google Assistent bedien je met je stem, waardoor je de functionaliteiten die de Polestar al heeft in werking kunt zetten door ‘Hey Google’ te zeggen. Je kunt je virtuele assistent allerlei opdrachten geven. Je hebt automatische driver herkenning, dus de Polestar weet precies wat je voorkeuren zijn. Handig is ook de ‘Do not disturb mode’. Een 360-graden bird view rondom de Polestar en de automatische snelheidswaarschuwingen dragen verder bij aan veiligheid en rijplezier.

Onderweg zorgt Google Maps voor een compleet reisoverzicht met de snelste route en verkeersupdates. Tijdens de rit kun je door gebruik te maken van voice allerlei hotspots en de beste horecagelegenheden in de buurt ontdekken.

De integratie van de Google Assistent maakt ook andere opties mogelijk, zoals boodschappenlijstjes maken en aanpassen onderweg naar de winkel, een echte muzikale reiservaring creëren voor langere ritten en entertainment naar jouw voorkeur selecteren.

De mogelijkheden van het HMI systeem zijn eigenlijk oneindig

Gepersonaliseerd

De mogelijkheden van het HMI systeem zijn eigenlijk oneindig. Het rijden wordt zo veel overzichtelijker en gemakkelijker gemaakt. Je hebt meteen ook de meest krachtige zoekmachine aan boord en je krijgt antwoorden op al je vragen, met een beetje hulp van Google.

Polestar biedt rijbeleving op het hoogste niveau voor de veeleisende, ervaren rijder die duurzaamheid en performance wil en passie heeft voor de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Als rijder ervaar je al gauw dat de Polestar 2 een soort virtuele reisgenoot is geworden. Het systeem is slim, grappig en helpt je bij je dagelijkse leven. Het is dus eigenlijk net een persoon.

Geïnspireerd geraakt? Ontdek alle mogelijkheden van de Polestar 2 HMI.