Laat je verrassen door het moois van Noord-Engeland

Lees meer over Noord Engeland

Dat Noord-Engeland ‘absolutely fabulous’ is, ontdek je tijdens een rondreis. Met je eigen auto, op de fiets, of met je wandelschoenen aan. Die kunnen allemaal mee aan boord bij P&O Ferries, die je naar ‘Gods own country’, zoals de Britten zeggen, varen. Hef het glas op je vakantie en dineer met uitzicht op zee. Zie je iets leuks in een van de shops aan boord of tijdens je vakantie? Maak je dan geen zorgen om je bagagelimiet: die is er niet. En de hond? Die mag gezellig mee.

Wandel door North York Moors en geniet van het uitzicht

Wandel de stress van je af en loop de Cleveland Way

Of je nu van imposante kliffen en woeste golven houdt, of juist van glooiend heidelandschap: je komt het allemaal tegen op de wandelroute Cleveland Way. Die begint bij het gemoedelijke marktstadje Helmsley, met bijzondere winkeltjes en gezellige pubs rondom het centrale plein. Via het natuurschoon van nationaal park North York Moors, eindig je in kustplaatsje Filey, waar je natuurlijk ‘fish and chips’ moet proberen.

Bezoek een échte Pirate Bay

Of de legendarische volksheld er nu wel of niet voet aan wal zette, het pittoreske vissers- annex vakantiedorpje Robin Hood’s Bay is een bezoekersmagneet. Vanuit Robin Hood’s Bay loop je in een kleine drie uur naar het prachtige brede zandstrand van het ook al zo leuke kustplaatje Whitby. Kramp in je kuiten? In de zomermaanden rijdt een bus je terug naar Robin Hood’s Bay.

Ga op ‘kastelensafari’

Dompel jezelf onder in de sfeer van Netflix-hitserie The Crown en ga op ‘kastelen-safari’. Alnwick Castle, bekend van de Harry Potter-films, is het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland. Het is al zevenhonderd jaar van de Percy’s, een van de oudste adellijke families van Engeland, die close zijn met de Britse royals. Ook in het ontzagwekkende Bamburgh Castle aan de kust en kasteel Howard, stap je de rijke geschiedenis van Engeland in.

Maak een fietstocht door het ruige Lake District

Meer een fietser dan een wandelaar? Ook dan haal je je hart op in Noord-Engeland, waar talloze routes voor je zijn uitgestippeld. Zoals de Coast to Coast Route die van de groene valleien van Yorkshire naar de bergen en meren van het Lake District leidt. Een mooi eindpunt is de vallei Wasdale. Kun je zelf beoordelen of de Britten dit terecht tot mooiste uitzicht van Engeland verkozen.

Alnwick Castle, bekend van de Harry Potter-films
Vallei Wasdale: verkozen tot mooiste uitzicht
Proef de Yorkshire pudding
eindeloos veel biersoorten

Geniet van Yorkshire pudding, de beste fish and chips

Na een stevige wandeling of fietstocht is er geen grotere beloning dan een pot koud bier of een mok warme chocolademelk, terwijl je je warmt aan een knapperend haardvuur. Zelfs op de meest afgelegen plekken in het Lake District is er altijd wel een pub te vinden. Heerlijk eten kun je er ook. Op zondag schuif je aan voor de Sunday Roast: Brits culinair erfgoed. Als je Noord-Engeland bezoekt, moet je zeker hun Yorkshire pudding proeven. Let op: dit is geen toetje maar een hartig gerecht! Langs de kust geniet je van verse vis uit de zee, met uitzicht op dobberende bootjes.

Begin je avontuur in Noord-Engeland met P&O Ferries

Je vakantie begint al in de haven van Rotterdam, waar iedere avond een ferry vertrekt naar Hull. Terwijl jij je nog eens omdraait in het bed van je comfortabele hut, gewoon nóg een dessert bestelt in een van de restaurants, of een filmpje pakt in de bioscoop aan boord, brengt de ferry je zo naar het hart van Noord-Engeland. Stap in de auto en rijd de ferry af, jouw avontuur tegemoet!

Meer inspiratie over Noord-Engeland vind je op www.visitbritain.nl
www.poferries.com

Uw verhaal wordt geladen