De Achterhoek wil je beslist toevoegen aan je bucket list

In het oosten van Nederland ligt ‘de Achterhoek’, één van de Gelderse Streken. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Tijdens een herfstwandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je ‘bucket list’ wilt toevoegen.

Wild eten in de Achterhoek

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten. Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier.

Elk jaar slaan de restaurants en hotels de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Dit jaar doen ze dat voor de 41e keer!

Kom en geniet van de rust, ruimte en rijke tradities in de Achterhoek. Op www.wildetenindeachterhoek.nl vind je dé wildrestaurants met ruim 60 heerlijke arrangementen

Van hotel naar hotel door de Achterhoek

Van hotel naar hotel door de Achterhoek
Fietsen of wandelen doe je in de Achterhoek! In samenwerking met de Achterhoekse hotels zijn er diverse arrangementen samengesteld. Met deze 3- of 4-daagse arrangementen fiets of wandel je van hotel naar hotel en ontdek je onderweg de mooiste plekjes. De arrangementen bevatten een uitgebreid ontbijt en als je terug komt van een actieve dag, staat een heerlijk diner op je te wachten.
Voor iedereen is er een passend arrangement samengesteld, of je nu van wandelen houdt, interesse hebt in cultuur of juist culinair wilt genieten. Verblijf je liever midden in de natuur of juist in de stad? Je hebt de keuze uit verschillende hotels op prachtige locaties. Daarnaast kun je het arrangement zo luxe uitbreiden als je maar wil. Bijvoorbeeld door ontbijt op bed te bestellen of een bezoekje te brengen aan het binnenzwembad of de sauna.
Meer informatie over de compleet verzorgde hotelarrangementen vind je hier.

Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Midden in het coulisselandschap van de Achterhoek vind je prachtige musea vol toonaangevende kunst en culturele parels. Je kan hier genieten van de prachtige kunstwerken, luisteren naar boeiende verhalen en meer leren over de cultuur en de geschiedenis van de regio.
Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En dat je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Topwerken van Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten, prachtige kastelen: zomaar een greep uit de vele bijzondere schatten die de Achterhoek te bieden heeft.

Daarnaast vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je laat zien over oude gewoonten en vervlogen gebruiken.

Bekijk het hele aanbod van musea op www.musea-achterhoek.nl.

Een waar wandelwalhalla

De Achterhoek lijkt er wel voor gemaakt om op een actieve manier ontdekt te worden. Er zijn kilometers goed onderhouden fiets- en wandelpaden die het landschap doorkruisen. Trek een paar goede wandelschoenen aan en je bent klaar om te gaan. Je kan zelf op pad gaan, of een van de uitgestippelde wandelroutes kiezen. Gebruik hiervoor de ‘Achterhoek Routes’ app.

De Achterhoek heeft de wandelaar elk seizoen veel te bieden. Er ligt een wandelnetwerk van maar liefst 3000 kilometer voor je klaar. Download de ‘Achterhoek Routes’ app of kijk op onze website. Hier kun je eenvoudig op zoek naar routes die aan jouw wensen voldoen. Geef aan hoe lang je wil wandelen, maar ook welke plaatsen je graag wilt bezoeken. De app geeft een mooie route en leuke tips voor onderweg.

Benieuwd naar wat de Gelderse Streken nog meer te bieden hebben? Kijk op geldersestreken.nl.