Hierom wil je in de winter naar Noord-IJsland

9 °C

IJsland: een land vol extremen. Gooi er een witte laag sneeuw overheen en je hebt een perfecte vakantiebestemming voor de winteravonturier. IJsland laat je zien wie de baas is op deze planeet. Hoe kan het anders met al die stomende warmwaterbronnen, borrelende zwavelpoelen, bergachtige maanlandschappen, gestolde lavavelden en immens grote walvissen in zee.

‘s Winters bereiken weinig tot geen reizigers het noorden van IJsland. Hier ben je aan het juiste adres voor ultieme IJslandse belevenissen. Samen met gepassioneerde gidsen en je eigen reisgezelschap ontdek je de ongerepte IJslandse wildernis op een pure manier. Naast sneeuwschoenwandelen over bevroren kratermeren, skiën met uitzicht op fjorden of sneeuwscooteren door vulkanisch gebied, is Noord-IJsland op meerdere manieren te ervaren.

Spot het noorderlicht

Noord-IJsland is dé plek om het noorderlicht te spotten. De noorderlichtactiviteit is hier enorm. Tel daar de vele open plekken en de minimale lichtvervuiling bij op en je perfecte noorderlichtbestemming is compleet. Helemaal wanneer je dit magische licht ‘s avonds, met een smaakvol IJslands weizen bier in de hand, vanuit een bierbad, je eigen hottub of Mývatn Nature Baths bewondert.

Warm op in geothermische warmwaterbronnen

IJsland koud? Dacht het niet! ‘s Winters warm je in het noorden van IJsland zo op. Deze regio is rijk aan tal van geothermische warmwaterbronnen. Mývatn Nature Baths is daar een bekende van. In deze turkooisblauwe warmwaterbron ontmoet je gegarandeerd bijna alle IJslanders uit het dichtstbijzijnde dorp, want deze vrolijke en vriendelijke locals komen hier maar al te graag. In Húsavik, de walvishoofdstad van Europa, staan de deuren van GeoSea voor je open. Dit geothermisch opgewarmd infinity zwembad biedt tot in de late uren uitzicht op de ruige bergen aan de overkant van het fjord.

Maak je verblijf in IJsland extra bijzonder (én gezellig) met een bezoek aan de Beer Spa. Terwijl je in je van kambalahout gemaakte badkuip ligt, tap je voor jou en je reismaatje een vers lokaal biertje uit je eigen tap naast het bad.

Scheur door vulkanisch landschap in een super Jeep

Reizigers die graag ongebaande paden betreden, en van stoere expedities houden, zullen tot over hun oren verliefd worden op Noord-IJsland. Vooral in de winter. In dit seizoen, wanneer de kratervelden en lavavalleien vol sneeuw liggen, is een Super Jeep met 4×4 besturing de enige manier om deze natuurtaferelen te trotseren. Stap in via een trappetje, ga zitten op de verwarmde leren stoel en houd je goed vast. Daar gaan we!

Spot walvissen

Wil je de grootste zoogdieren van deze aardbol ontmoeten? Ga naar Húsavík of Akureyri in Noord-IJsland. Hier stap je met een ervaren gids, warm aangekleed, aan boord van een traditionele houten vissersboot. Laat je meenemen in de wereld van de walvissen, maar let goed op: het kan zomaar voorkomen dat je op enkele meters afstand het stoom van een bultrug uit het water ziet komen, gevolgd door een rug en uiteindelijk een staart.

Bewonder bevroren watervallen

Kun je je een bevroren waterval voorstellen? We kunnen je vertellen: het is als een sprookje. Er is niets in het dagelijks leven wat met deze natuursculpturen te vergelijken is. Misschien een kunstwerk?

Waar ‘s zomers het water van meters hoog naar beneden klettert, daar bewonder je in de winter immens hoge ijspegels. In Noord-IJsland zullen de Dettifoss en Godafoss watervallen je versteld doen staan. Trek de sneeuwschoenen maar alvast aan. Of stap in de super jeep en rijd met volle energie naar de watervallen toe.

Zelf ook naar Noord-IJsland in de winter?

Smaken bovenstaande hoogtepunten naar meer? In de winter van Noord-IJsland zijn nog veel meer leuke dingen om te zien en doen. Voigt Travel vliegt je er komende winter rechtstreeks van Schiphol naar Akureyri in het noorden van IJsland. Binnen 3 uur zit je met een beetje geluk al recht onder het noorderlicht!

Ontdek Noord-IJsland

Georganiseerde reizen

Voigt Travel heeft een groot aanbod met georganiseerde reizen naar het noorden van IJsland. Tijdens deze 4-, 5- of 8-daagse reizen word je vanaf het vliegveld middels een transfer naar je hotel of appartement gebracht. Gedurende het weekend, midweek of week kun je zelf je reis helemaal invullen met winterse activiteiten.

Bekijk de georganiseerde reizen

Fly & drive reizen

Heb jij liever wat meer vrijheid en vind je het leuk om de winterse omstandigheden zelf aan te gaan? Ga dan voor een fly & drive reis, waarbij je de beschikking hebt over een stoere 4×4 huurauto. Rijd zelf van waterval naar waterval en van plaats naar plaats. De auto is goed uitgerust, maar houd rekening met de weersomstandigheden in IJsland. Je bevindt je tenslotte op een eiland.

Bekijk de fly & drive reizen

Groepsreizen

Ga jij liever op pad met een Nederlands sprekende gids? Dan kun je het beste een groepsreis boeken. Voigt Travel heeft uitstekende gidsen met veel kennis van Noord-IJsland. Ga jij in het bijzonder voor het noorderlicht naar IJsland, kies dan voor de speciale noorderlichtreis. Daarbij ga je iedere avond op pad om op het dansende groene licht te jagen.

Bekijk de groepsreizen