READY, SET, SPRING!

PREVIEW: SPRING/SUMMER 2020 COLLECTIE

Nederlands interieurmerk Zuiver bestaat sinds 2011. De collectie hedendaagse meubels, woonaccessoires en verlichting wordt in Westzaan, onder de rook van Amsterdam, ontworpen en in meer dan 80 landen verkocht. Sinds de lancering is Zuivers filosofie altijd geweest: tomorrow’s design for today’s interior. Deze filosofie is duidelijk zichtbaar in de nieuwe spring/summer collectie.

De afgelopen weken zochten we massaal naar de kleine dingen die ons thuis tot rust doen komen, voor Zuiver vormen ze al lang een grote inspiratiebron. Slow Living staat centraal, en lijkt nu actueler dan ooit. “Pure materialen, organische vormen en een zacht kleurenpalet nodigt uit om tot rust te komen, een moment voor jezelf te nemen en jezelf op te laden ”- Caroline van Velze, Creative Director Zuiver en één van de founders.

Nostalgische elementen uit het verleden, zoals het gebruik van materialen als terrazzo, webbing, en notenhout komen terug in de collectie. Daarnaast zijn invloeden uit de jaren 80, zoals grote geometrische vormen en het gebruik van veel kleur (hoewel in veel zachtere tinten), een andere inspiratiebron voor Zuiver’s gloednieuwe design musthaves. Deze vertrouwde materialen en stijlkenmerken worden op een originele en eigentijdse manier gebruikt om een pure stijl te creëren. Neem een kijkje naar de nieuwe collectie!

Een reis zonder eindbestemming

Het Nederlandse designmerk heeft haar oog op de toekomst. In 2019 verkocht Zuiver wereldwijd meer dan 350.000 producten. Met elk product dat ze ontwerpen en verkopen wordt er direct of indirect gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het bedrijf ziet het haar verantwoordelijk om hun ecologische footprint te minimaliseren. Dit door alternatieve materialen te gebruiken voor hun producten. Materialen die minder impact hebben op de uitputting van grondstoffen van onze planeet. Materialen die volledig hernieuwbaar zijn. Materialen die van generatie op generatie meegaan.

Het designteam onderzoekt sinds begin vorig jaar de verschillende mogelijkheden om andere materialen toe te voegen aan de collectie. Uit deze materiaalstudies is de Thirsty stoel voortgekomen: een serie eetkamerstoelen gemaakt van upcycled PET-flessen (afgelopen september gelanceerd op Maison&Object, een grote designbeurs, in Parijs). Ontworpen in samenwerking met APE Studio, gevestigd in Amsterdam. De schaal van elke Thirsty-stoel gemaakt van tussen de 60 en 100 flessen. De stoelen zijn vervaardigd in China; hetzelfde land als waar de flessen worden opgehaald. China is een land met een enorm plastic afvalprobleem, het land staat in de top-3 van landen die het meeste plastic afval produceren. De naam van het ontwerp verwijst naar het enorme aantal flessen dat nodig is voor de productie van elke stoel. Het frame is gemaakt van staal en beide materialen zijn 100% recyclebaar en hernieuwbaar.
Lees hier meer over Zuiver’s duurzaamheidsmissie

Cadeau van Zuiver

Om de lente te vieren geeft Zuiver iedereen een prachtig kussen ter waarde van €35 cadeau. Hoe? Heel eenvoudig: Bezoek hun website om je vouchercode aan te vragen. Koop voor meer dan €150 bij één van Zuiver verkooppunten, vervolgens kan je via hun website je vouchercode en kassabon uploaden en natuurlijk je favoriete kussen uitkiezen. Zuiver stuurt je je lentegeschenk op! Deze actie loopt tot 31/07/2020.